jj-bydleni

Červený tajine Emile Henry Flame, ⌀ 32 cm

Tento levný kus Červený tajine Emile Henry Flame, ⌀ 32 cm od kvalitní značky Emile Henry jednoduše můžete sehnat právě teď téměř zdarma. Nyní pořídíte jen za 2 990 Kč.
EAN: 3289313456323
Červený tajine Emile Henry Flame

Tajine je báječný pokrm, který pochází ze severní Afriky a je hojně rozšířen v arabské kultuře. V receptech na tento exotický a kořením vonící pokrm často najdete jehněčí či kuřecí maso, různorodou zeleninu, batáty, rýži nebo kuskus. Voní také po bylinkách a chilli. Do Francie se dostal přes Alžírskou, jakožto bývalou francouzskou kolonii a dnes si ho můžete vychutnat jak v restauraci v Paříži, tak v menším podniku v Maroku. Pokud rádi zkoušíte nové chutě, je pro vás tajine jako stvořený.

Kónický tvar pokličky je ideální pro dlouhé vaření. Pára, která se kondenzuje ve špičce, totiž samovolně stéká po stěnách dolů a podlévá jídlo téměř sama. Zároveň můžete tento speciální hrnec využít i na rychlou přípravu v páře s minimem tuku. A experimentovat s novými chutěmi můžete jak na plotýnce, tak v troubě. Díky ruční výrobě je navíc každý kus opravdový originál. S přehledem si poradí s teplotami v rozmezí -20 °C až +270 °C.

O značce:

Francouzská rodinná firma Emile Henry je pojmem mezi všemi, kteří propadli umění pečení a vaření. Jejich ručně vyráběné keramické nádobí té nejvyšší kvality dává klasickému obědu novou tvář. Výjimečný vzhled, díky kterému nejen pečení, ale i samotné servírování v miskách a formách, gurmánským zážitkem přitom přináší od roku 1848.

Díky speciální technologii je keramika odolná proti nárazu a poškrábání, takže na ní můžete klidně krájet a používat ostré nástroje. Všechny skvosty značky Emile Henry jsou navíc vhodné do myčky na nádobí, mikrovlnné trouby a dokonce i do mrazáku.

Recept na nejlepší koláč máme každý jiný, ale pokud jde o to nejlepší nádobí na pečení, u všech znalců to vyhrává Emile Henry.