jj-bydleni

Žlutozelená miska na klíčení Flower Lover Mungo

Oblíbený a akční výrobek Žlutozelená miska na klíčení Flower Lover Mungo od známé značky Flower Lover snadno můžete pořídit na našich stránkách teď levně! Ceny již od 259 Kč.
EAN: 8595096985499
Žlutozelená miska na klíčení Flower Lover Mungo

Vypěstujte si čerstvé klíčky či mladé výhonky v bio kvalitě i u vás doma.

Speciálně navržená miska na klíčení Mungo je speciálně vyvinutá pro snadné klíčení semínek, oříšků či luštěnin. Je rozdělena do tří individuálních pater umožňující klíčení až 3 různých druhů najednou.

Dobré vědět: Jeho použití je velmi jednoduché. Nejprve rozprostřete semínka na plochu misky a přibližně dvakrát denně je zalijte sklenicí vody. Následně vyčkejte 2 až 3 dny. Pokud necháte semínka klíčit déle, po 5 dnech se z nich stanou malé zelené rostlinky – tzv. microgreens. Přebytečná voda se bude hromadit ve spodním zásobníku, který nezapomeňte pravidelně vyprázdňovat.

Jaké plodiny jsou vhodné ke klíčení?
Vyklíčit se dá téměř cokoliv. Mezi nejoblíbenější zeleninu patří třeba brokolice, ředkvičky, červené zelí, rukola, červená řepa, mrkev nebo čínské zelí pak choi. Populární jsou ale také luštěniny (čočka, fazole mungo, hrášek, cizrna) nebo obilniny (špalda, ječmen, oves, proso, rýže). Nepoužívejte však mořená semena určená k běžnému pěstování, ke klíčení jsou vhodná spíše semínka v bio kvalitě.